Programomslag Midnattssolsrallyt 2019

Rally lockar folk till Östernärke

Midnattssolsrallyt 2019 lockar folk till bygden och sätter Östernärke på kartan!

Två specialsträckor, SS14 (fredag kväll 12 juli utanför Odensbacken) och SS15 (lördag morgon 13 juli utanför Stora Mellösa) körs i Östernärke.

Båda sträckorna styrs upp av eldsjälarna i vår lokala – och välrenommerade – motorklubb Östernärkes RMC som dessutom finns representerade i startlistan med två ekipage.

Flera ekipage har anknytning till Östernärke:

Bil med startnummer 1 är en Porsche 911 som körs av Stig Blomqvist, boende i Stora Mellösa, som kör för SMK Örebro. Kartläsare är Robert Jakobsson från Kolsva MS.

Bil med startnummer 54 är en Opel Kadett som körs av Stefan Sollenfelt, Stora Mellösa. Kartläsare är Olle Erixon. Stefan kör för örebroklubben Teknis MC och Olle representerar Katrineholms MK.

Bil med startnummer 148 är en klassisk gammal Volvo Amazon som körs av Lars Graff, Östernärkes RMC. Kartläsare är Tommy Pettersson från Teknis MC i Örebro.

Bil med nummer 171 är en lite udda bil, nämligen en sk amerikanare med mullrande V8 av modell Ford Starliner från 1961. Bilen körs av Bo Rönnbäck och kartläsare är Gerth Svensson. Båda kör för Östernärkes RMC.

Sammanlagt cirka 200 ekipage är anmälda och totalt ska 21 specialsträckor avverkas med start ikväll onsdag med SS1 i Sörbybacken i Örebro.

I skrivande stund meddelar NA.se i sina nätnyheter att arrangörerna kortat ner sträckan i Sörby vilket innebär att man av säkerhetsskäl inte kommer köra i själva backen, vilket var en av huvudattraktionerna.

Östernärkebladet.se träffade under förmiddagen presschefen för Midnattssolsrallyt, Robert Gustavsson, som är full av förväntan och ser fram emot årets upplaga av tävlingen.

Gustavsson tipsar dessutom om att, om möjligt, ta cykel ut till sträckorna i Östernärke då det kan bli trångt och bökigt att parkera bilar. Med cykel slipper man kanske också fastna i bilköer.

Dessutom påminner Gustavsson om säkerheten. Stå inte på farliga ställen utmed banan och lyd funktionärerna blint, de är där för att se till att allt fungerar under tävlingarna – även när det gäller säkerheten.

I bland annat Örebro, Kumla och Askersund planeras det diverse kringaktiviteter i samband med rallyt. Det planeras däremot inga kringaktiviteter ute i Östernärke, varken från Samverkarnas sida eller från arrangörshåll.

Däremot är det ett bra tillfälle för företagare i Östernärke att anordna sina egna små kringarrangemang eftersom det kommer röra sig mycket folk ute i bygden under fredagen och lördagen.

På tal om folk så arrangeras dessutom Odenfestivalen i Odensbacken under lördagen den 13 juli, ett arrangemang av föreningen Kulturhuset Scenit i Örebro.

Mer information på Midnattssolsrallyts egen websida. http://www.midnattssolsrallyt.com/content/spectators.html