Polisen agerar för att stoppa inbrottsvågen

Ingen har missat de upprepade inbrotten, stölderna och inbrottsförsöken som ägt rum i Stora Mellösa den senaste tiden. Problemet tycks eskalera och nu har invånarna tröttnat på att behöva leva i otrygghet och ovisshet om det är deras tur att drabbas nästa gång.

En lokal företagare har efter kontakt med polisen initierat en insamling av skriftliga redogörelser om allt som kan tänkas vara av intresse för polisen. Vittnesmålen är många när det gäller allt från mystiska människor till slaktade cyklar, försvunna pengar och upphittade föremål.

Under fredagsförmiddagen skedde ännu ett inbrott, men tack vare att folk var uppmärksamma kunde polisen snabbt larmas och bege sig till platsen. Senare under dagen rapporteras att tre polispatruller varit synliga i samhället. Enligt polisen skall en av gärningsmännen ha gripits vid middagstid och stöldgodset har påträffats i samband med gripandet.

Pär Nylén på Örebropolisen bekräftar att inbrottsvågen inte har gått myndigheten förbi, men vill av förklarliga skäl inte avslöja för Östernärkebladet.se hur man nu angriper problemet framöver.

Nylén listar några tips till de boende:

– Meddela dina grannar när du är bortrest och därmed öka uppmärksamheten runt ditt hem.
– Förvara värdesaker på ett betryggande sätt.
– Var allmänt vaksam om onormala händelser inträffar och kontakta polisen på 11414 om något verkar misstänkt.
– Vid pågående brott ring 112
– Lås uthus och förvara inte stöldbegärlig egendom utomhus
– Förvara inte verktyg, spadar och stegar utomhus utan lås fast dessa.
– Lås dörren även när du är hemma

– Vid pågående brott skall man alltid ringa 112 och låta polisen sköta eventuella ingripande för att förhindra att privatpersoner utsätter sig för fara, avslutar Nylén.

Läs mer på:
https://samverkanmotbrott.se/