Ölbryggeri startas i Odensbacken

Jens Tirfing i Odensbacken har med framgång bryggt öl som hobby i många år, nu tar han sin hobby ännu ett steg framåt i sin strävan att starta upp Tirfing Breweri.

Hittills har Jens fått hålla sig hemma i köket och det blir både trångt och bökigt i längden. Efter att Jens gått klart en 18 månaders utbildning i bryggeriteknik har planen varit att hyra en lokal för att kunna utveckla sin verksamhet och nu är det dags.

Småskalig ölbryggning i hobbyformat växer i över hela världen, så även i Sverige. Det finns nu också bloggar som recenserar öl och Jens har visat sig ha fallenhet för detta med ölbryggning då den ena fina recensionen har avlöst den andra.

Att hitta en ledig lokal i Odensbacken som passar för ändamålet har visat sig oväntat svårt och när Jens till sist fick napp i sitt sökande uppstod frågetecken kring om det var möjligt att få lov att brygga öl i lokalen. Efter många kontakter med kommunen kring bygglov och detaljplan har han nu fått grönt ljus och bryggeriet kan snart bli verklighet, avslöjar en nöjd Jens.

Den senaste veckan har flera avgörande pusselbitar fallit på plats och inom kort kan Jens äntligen börja flytta in de första delarna av utrustningen. Bland annat har han redan köpt in en del utrustning från en av de tidigare medlemmarna i det svenska hårdrocksbandet In Flames, som numera gått över till ölbryggning, berättar Jens.

Mot slutet av 2019 går det att köpa Jens öl på Systembolaget – om allt går som planerat.