Ny websida ska locka besökare till Hjälmaren

Den nya websidan Visit Hjälmaren har nyligen lanserats med syfte att visa vilken mångfald av upplevelser och besöksmål som Hjälmaren kan erbjuda.

Kommunerna runt Hjälmaren samarbetar sedan tidigare för att lyfta fram Hjälmaren som ett besöksmål och nu lanseras websidan www.visithjalmaren.se.

På websidan finns ett stort antal besöks- och utflyktsmål att välja på. Dessutom presenteras en del fakta om sjön, som är Sveriges fjärde största sjö.

2015 inleddes ett samarbete mellan turismorganisationerna i de fem Hjälmarekommunerna Arboga, Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker och Örebro. Syftet var att både arbeta med utveckling av sjön som besöksmål och att marknadsföra dess besöksmål.

Bland många insatser som genomförts finns en turistbroschyr med karta som lanserades 2017 och flera träffar för aktörer runt sjön.

Nu närmast arrangeras en vårträff i Herrfallet utanför Arboga onsdag 8 maj. På onsdagens träff lanseras också den helt nya webbplatsen Visit Hjälmaren, www.visithjalmaren.se.

Här kan besökare och lokalbefolkning ta del av både turistattraktioner, restauranger, boendeanläggningar, cykel- och vandringsleder och andra sevärdheter. På websidan finns också information om badplatser, om fritidsfisket samt information för båtlivet.

–Hjälmaren är en oslipad diamant och dessutom okänd för många – även bland lokalbefolkningen. Genom samarbetet och den nya webben vill vi lyfta fram både vilken vacker sjö det är och hur mycket man faktiskt kan uppleva här, säger Björn Fransson på Örebrokompaniet som varit med och tagit fram den nya webbplatsen.

Samtidigt lanseras Instagramkontot Visit Hjälmaren. Här kan alla som taggar sina egna Instagrambilder med #visithjälmaren få sina bilder publicerade, bilder som sedan också publiceras på webbplatsen.

De kommuner som ingår i samarbetet är Arboga, Eskilstuna, Katrineholm, Vingåker och Örebro.