Arkivbild Sjökrogen Katrinelund. Foto: Gunnar Löv.

Dubbelt Katrinelund i White Guide 2019

När restaurangguiden White Guide nyligen presenterade sin lista för 2019 fanns både Katrinelunds Sjökrog och Verandan på Gästgiveriet med bland de 600 bästa restaurangerna i Sverige.

Av de 600 restaurangerna som listas i guiden finns sex i Närke och två av dessa finns alltså i Katrinelund utanför Stora Mellösa.

Presentationen av sjökrogen inleds med rubriken: ”Sommarstämning av bästa slag” och fortsätter sedan med: ”Krogar borde nästan inte få ligga så här vackert alldeles intill Hjälmaren – risken är att man tar ännu ett glas och sitter kvar vid en förtrollande solnedgång, men vadå, det är väl semester?”

Presentationen av verandan inleds med rubriken: ”Värme vid Hjälmaren” och fortsätter sedan: ”Sommartid njuter vi av läget precis vid Hjälmaren, när höstmörkret sänker sig får vi gotta oss desto mer inomhus. Lokalerna går i gammal stil med bröstpanel, diskret medaljongtapet, älghorn och sprakande brasa.”

White Guide konstaterar också att Sjökrogen numera har en lite mer folklig approach samtidigt som gästgiveriet utvecklar sig åt finkrogshållet.

Sjökrogen får omdömet ”God Klass”
Totalpoäng 65/100
Matpoäng 25/40

Verandan får omdömet ”Mycket God Klass”
Totalpoäng 72/100
Matpoäng 29/40

Övriga restauranger i Närke som återfinns i White Guide 2019:
– A mano i Örebro
– Boo Natur i Hjortkvarn
– Hachi i Örebro
– Kungsgatan 1 i Örebro

Hela listan med samtliga 600 restauranger återfinns här.

En beskrivning av hur restaurangerna bedöms finns här.