Ny vernissage på Galleri O

Klockan 11.00-16.00, i morgon den 26:e januari, är det dags för nästa vernissage på Galleri O i Odensbacken.

Denna gång består utställningen av en samling verk gjorda av konstnären Stig Olson som sonen Kaj visar ur sin egen privata samling. Utställningen pågår till den 10 februari.

Under vernissagen medverkar även musikern Niclas Ekholm, känd från bland annat Jeremias Session Band.

Stig Olson var en svensk grafiker, tecknare och målare som föddes den 3 september 1936 i Kristinehamn och verkade i Värmland. Stig Olson bodde också i Örebro och dessutom en tid i Lännäs i Östernärke. Olson somnade in 80 år gammal den 7 december 2016.

2004, tvingades den då 68-årige konstnären lära sig måla med sin andra hand efter att ha drabbats av en förlamning på ena halvan av kroppen till följd av en stroke.

Stig Olson verkade även tillsammans med andra konstnärer och 1985 var han med och bildade konstnärsgruppen D4 tillsammans med Göran Da­nielson, Richard Brixel och Peter Ekström.

Olsons verk består bland annat av grafik och teckningar med porträtt, figurmotiv och landskapsbilder. Några av hans offentliga arbeten finns att beskåda på Musikhögskolan i Örebro, Konserthuset i Örebro och på Vintergatan i Kristinehamn.