Tegelhuset OBK arrangerar bordshockeytävlingar i Örebro

Odensbackens Bordshockeyklubb som normalt håller till i Tegelhuset får inte plats i sina lokaler när de nu tillsammans med Studiefrämjandet i Örebro arrangerar både Närke Table Hockey Cup och SM i bordshockey för knattar den 23 mars.

Båda turneringarna äger rum samma dag och spelas på ett hotell i Västhaga i Örebro, trots att arrangörsföreningen egentligen är hemmahörande i Odensbacken.

– Det hade såklart varit roligt att kunna arrangera båda dessa tävlingar hemma i Östernärke, men det är svårt att hitta en lämplig lokal och att få ihop logistiken här ute, förklarar Anders Petterson som är med och arrangerar de båda tävlingarna.

Regerande veteran-världsmästaren Joakim Lundin, t v, och Anders Pettersson, en av klubbens drivande krafter, t h. Foto: Bengt Bronner.

Dagen börjar med att man spelar Närke Table Hockey Cup som är en av sex deltävlingar som ingår i Swedish Tour, här är spelare i alla åldrar och från alla länder välkomna och man räknar med 40-60 deltagare.

– Samma dag är det knatte-SM som är en separat tävling, en inofficiell SM-klass som vi brutit ut ur stora SM helgen eftersom vi har flera deltagare på våra knattetävlingar än det normalt är på det officiella knatte-SM, berättar Anders.

– Vårt mål är att bli den största SM-tävlingen någonsin, det vill säga med över 17 deltagare. Vi har haft 16 som mest i Tegelhuset, fortsätter Anders och förklarar att förbundet gick med på att de arrangerade detta inofficiella knatte-SM om de genomförde tävlingen ihop med en GP-tävling, vilket man nu gör.

Det stora officiella svenska mästerskapet spelas i Umeå under tre dagar dagar i maj 2019, då man spelar flera olika specialklasser utom just knatteklassen där deltagarna är upp till 12 år fyllda.

Fullt fokus i Tegelhuset.
Foto: Bengt Bronner.

Under säsongen 2018-2019 arrangeras för övrigt Närke-Ligan hemma i Tegelhuset i Odensbacken då man spelar åtta deltävlingar på hösten och fyra på våren.

De drivande i klubben är förutom Anders även Glenn Dahlberg och Lotta Holmberg samt Urban Kohlsgården, alla från Odensbacken.

Föreningen samlar dessutom flera spelare från Odensbacken, men även från Örebro och Eskilstuna samt Västerås. Tegelhuset där föreningen håller till normalt har under klubbens korta existens blivit ett känt begrepp inom bordshockeyn i Sverige.

För de som vill bekanta sig med bordshockeyn är det bara att bege sig till Mariebergs Galleria på söndag den 24 februari där klubben visar upp sig och låter alla som vill provspela klockan 12.00 till 15.00.