Per-Åke Sörman (C) - Foto: Bengt Bronner

Nye ordföranden i Landsbygdsnämnden besökte Östernärke

Den 9-10 januari besökte den nytillträdde ordföranden för Landsbygdsnämnden, Per-Åke Sörman (C), Odensbacken för att orientera sig inför sitt kommande uppdrag.

Per-Åke Sörman som företräder Centerpartiet, är förutom ny ordförande i Landsbygdsnämnden även sedan tidigare ledamot i kommunstyrelsen och han sitter dessutom med i kommunfullmäktige.

Under besöket i Östernärke fick Sörman bland annat en rundtur i Odensbacken, men även en avstickare till Hampetorp hanns med för att få en inblick i behoven en ny kaj för sjöräddningen och tillhörande vision gällande ett helt nytt hamnområde, som Samverkarna driver ett projekt kring.

Kajprojektet som i en förlängning har potential att inrymma mycket mer än bara en kaj skulle kunna bli ett helt koncept, något som man nu också skissar på. – Jag är imponerad över paketeringen, kring inte enbart sjöräddning, utan också naturturism, småföretagande och infrastrukturen, kommenterar Sörman idéerna efter besöket i Hampetorp.

Per-Åke Sörman (C) - Foto: Bengt Bronner
Per-Åke Sörman (C) kommunalråd och ordförande i Örebro kommuns Landsbygdsnämnd gästade Odensbacken. Foto: Bengt Bronner

Under besöket i Östernärke fick Sörman även en uppdatering i projektet Förnya Odensbacken, och det finns nog anledning att återkomna till detta projekt som initierades av Odensbackens Vägförening och som nu snart är på väg in i en ny fas. – Jag gillar andemeningen utifrån att initiativen kommer underifrån. Allting utgår från människorna som bor i området och Östernärke är trots allt inte starkare än den svagaste länken i kedjan, reflekterar Sörman och berömmer initiativet.

Under torsdagen styrdes färden söderöver mot Kilsmo med omnejd och sedan tillbaka till Odensbacken och runt i samhället. Som avrundning på de två dagarna fick det sedan bli ett besök på ortens nygamla kondis innan färden fortsatte tillbaka in till Örebro.

Det blev också mycket prat om både företagande och boende. – Näringsliv ser jag som fortsatt gott när det gäller potentialen för att utveckla Östernärke. Bostäder kräver så klart mer förarbete och långsiktigt kommer enträgenhet att vinna, menar Sörman.

Per-Åke Sörman (C) - Foto: Bengt Bronner
Per-Åke Sörman (C) Kommunalråd och ordförande i Örebro kommuns Landsbygdsnämnd avslutade sitt besök i Östernärke på Odensbackens nygamla kondis. Foto: Bengt Bronner