Midnatssolsrallyt kan komma att köras i Östernärke

Stig Blomqvist - Foto: KAK Midnattssolsrallyt

Två sträckor i årets upplaga av det välkända Midnattssolsrallyt kan komma att köras i Östernärke under slutet av rallyveckan, enligt vad Östernärkebladet.se erfar.

Exakt var de totalt 21 sträckorna kommer gå är i nuläget inte klart, men mycket talar för att det körs en sträcka i närheten av Stora Mellösa och en sträcka i omgivningarna runt Odensbacken.

Östernärke RMC har en lång tradition av att arrangera Odensvängen som körts på lokala vägavsnitt och därför är det inte helt otippat att det kan bli aktuellt att köra två specialsträckor i Östernärke, inte minst med tanke på att årets upplaga av tävlingen är en hyllning till Stig Blomqvist som bor i Stora Mellösa.

Sedan tidigare står det klart att den lokala motorföreningen Östernärkes RMC kommer delta i arrangemanget med funktionärer och bland annat ska ansvara för två delsträckor, dock har det varit oklart om dessa två sträckor är tänkta att köras på ÖRMC:s hemmaplan.

Nu kan alla östernärkingar förhoppningsvis se fram emot ett par fartfyllda dagar när rallycirkusen drar genom bygden med uppemot 200 tävlingsekipage och tillhörande servicebilar med personal samt nära och kära liksom alla åskådare som följer med runt på sträckorna.

Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg 2008 då Midnatssolsrallyt hade ett matuppehåll i Breven där bland andra Eva Röse och Mikael Persbrant deltog i tävlingen. I år kan det bli en del kändisar av annat slag eftersom arrangörerna också planerar en särskild klass för de gamla rallylegender som var aktiva på 70- och 80-talet.

Tävlingen Midnattssolsrallyt arrangeras av KAK, Kungliga Automobilklubben och årets upplaga pågår den 10-13 juli. Första sträckan kommer köras i Sörbybacken i Örebro. Centrum för hela Midnattssolsrallyt 2019 kommer utgöras av Örebro Truckstop med serviceplats samt start och mål, där kan också funktionärsstaben kan samlas. Utöver Sörbysträckan planeras ytterligare 20 sträckor att köras i samarbete med lokala motorklubbar runtom i länet.