Känd komiker från Brevens Bruk slår sig på radio i Kumla

När kaffepojkarna äntrar etern via Radio 94,3 finns radiogurun Tomas Jennebo från Hampetorp med på ett hörn i kulisserna.

Som Jennebo själv är inne på så är det ju radioprofilerna Peter Flack, Bosse Jardler och Bo Fransson de som är huvudpersonerna, det är ju de som är Kaffepojkarna, men det behövs en studio och lite eterutrymme också.

Från början var det tänkt att projektet skulle bli ett podcast-projekt, så Jennebo bistod de blivande kaffepojkarna med en kurs i sin Studio Constance i Hampetorp så att de fick grundläggande kunskaper om publiceringsverktyg, format och plattformar och annat sådant som kan vara bra att kunna om man vill syssla med podcasting.

Tomas Jennebo är kanske mest känd som Jenneboradio, men han har fler reglar på sitt bord. I detta fall bland annat som stationschef för en liten radiostation i Kumla, vilket också bidrog till att podcastprojektet växte till sig och blev ett radioprogram.

Kaffepojkarna – varav åtminstone en har en väldigt nära relation till Östernärke – beskriver sitt program så här:

–Vi fikar tillsammans och berättar klurigheter och skrönor från respektive liv. Fyller på med musikaliska illustrationer och bjuder på plattor som du glömt eller kanske inte ens visste att de fanns. 

Musiken som låter som den gjorde förr och som dagens radiokanaler inte orkar eller vill spela. Förutom Radio 94,3 då…

Formatet, eller programidén påminner onekligen undertecknad lite om den gamla klassikern med tvenne Nattsuddare från TV i ny radioförpackning, måhända inte lika välrökt i sin karaktär.

Ibland kommer Kaffepojkarna att bjuda in någon celeber och intressant gäst. I varje avsnitt fokuserar de på ett speciellt årtal (från 1945 och framåt) som de väljer med slumpens hjälp. Det innebär att ena veckan hamnar de i 60-talet någonstans och veckan efter kanske i t ex 90-talet.

Hur herrarna Flack, Jardler och Fransson låter får man höra på måndagar kl 13:05med repris på torsdagar kl 22:00. Kaffepojkarna sänds då på Radio 94,3 – alltså på frekvensen 94,3 MHz, för de som missat denna lilla radiofinurlighet.