Inspirerande företagarträff med Samverkarna

Cirka 25 personer hade letat sig ner till Tegelhusets möteslokal denna lite småkalla tisdagskväll i mars för att höra Roger Hjälm föreläsa kring Inspiration och Entreprenörsskap

Samverkarnas flaggor vajade utanför den före detta banklokalen och lågorna från marschallerna fladdrade i vinden för att visa vägen ner för trappan till bottenvåningen.

De flesta besökarna hade siktat in sig på att höra Roger Hjälm från Katrinelunds Sjökrog prata om Inspiration och Entreprenörsskap, men dessvärre tvingades han lämna sent återbud på grund av sjukdom.

Men är man företagare så är man ju också van att ta snabba beslut och anpassa sig efter verkligheten, som kvällens moderator Birgitta Ekblad påpekade när en av kvällens åhörare plötsligt blev den som tog till orda.

Christer B Jansson med företaget Confident Approach AB och boendes i Katrinelund klev fram och improviserade fram en föreläsning om hur rädsla påverkar våra affärsbeslut, om telefonfobi, coachning och annat som är viktigt för att få säljpersonal och företagsledare att fungera så bra som möjligt – både enskilt och i grupp.

Efter föredraget dröjde många åhörarna sig kvar för att mingla och knyta nya kontakter eller bara umgås över en kopp kaffe med en macka, innan det framåt 20-draget blev dags att dra sig hemåt i kvällsmörkret.

Den tilltänkte gästen är på bättringsvägen och kanske dyker han upp vid ett senare tillfälle. Nästa företagarträff som Samverkarna i Östernärke arrangerar äger rum den 9 maj och då är Johan Bollman inbokad som gäst för att tala om hur man som företagare använder sociala medier på bästa sätt.