Gnällbälte Blues expanderar utanför Östernärke

Erik Harrström - Foto: Bengt Bronner

Musikern, entreprenören och arrangören Erik Harrström berättar för Östernärkebladet.se att det inte blir någon uppföljning i Östernärke 2019 av förra årets festival på Vinön.

Orsakerna är flera, bland annat upplevdes färjan som ett hinder. Ett hinder för att kunna expandera är också de något begränsade ytorna på ön och därför fanns tanken på att göra festivalen tillsammans med Hampetorps camping under 2019, efter att de visat stort intresse, men som då dessvärre gick i konkurs den 31 oktober förra året.

I och med konkursen kändes det högst osäkert att jobba vidare med den idén, så blickarna vändes då mot andra håll och valet föll så småningom på PerOlofGården i Åsbro där festivalen kommer äga rum lördagen den 13 juli i år med 12 olika band som uppträder mellan klockan 12-24.

Erik Harrström, som bor i Östernärke, är försiktigt optimistisk och hoppas kunna komma tillbaka till hemtrakterna med någonting annat i musikväg, kanske redan till nästa sommar.

Erik hoppas förstås att Gnällbälte Blues även fortsättningsvis ska locka publik från Östernärke och passar samtidigt på att tacka alla sponsorer och de som jobbade med festivalen på Vinön för att de gjorde det till ett väldigt lyckat evenemang.