Årets majblomma presenterad

Organisationen Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation som verkar för att förbättra barns villkor. En lokal del av organisationen, Majblommans lokalförening i Östernärke, finns här och delar också ut bidrag till barn upp till 18 år.

Bidraget kan gå till exempel fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller något annat som är viktigt för barnet. På den här sidan hittar man mer information om hur man söker pengar från Majblomman.

Organisationen Majblomman samlar in pengar genom att barn säljer de välkända majblommorna. Tack vare detta kan bidrag delas ut till behövande barn, även i Östernärke. Årets försäljning av majblommor startar över hela landet den 11 maj.

Riksorganisationen Majblomman presenterade årets majblomma idag, en blomma som i år går i vitt och grönt. Så här presenterar organisationen själva årets färgsättning och skaparen av blomman:

– Majblomman 2019 ser ut som en vitsippa med gräsgrön botten, gammeldags vaniljfärgade kronblad och en ljusgrön pärla i mitten. Bakom designen finns 13-åriga Saga, som vunnit Majblommans färgtävling. Hon är överraskad och glad, men tycker att uppmärksamheten känns för pirrig för att vara på plats på Mariaskolan när hennes majblomma presenteras.

Här hittar man lokalföreningen i Östernärke på Facebook.